MoMu Antwerpen

Dat Antwerpen een leuke stad is om te winkelen is een feit, ik kom er graag en heb m’n favoriete adresjes om inspiratie op te doen.  Als je het leuk vindt om een mode expositie te bekijken MOET je naar MoMu (Het Antwerpse Mode Museum). Met een aantal vrienden heb ik het Momu bezocht en heb ik staan watertanden bij de collectie van Balenciaga, die op dat moment geëxposeerd werd.

img_8915.jpg

Naast de historische kostuums (niet echt mijn ding, maar wel leuk om te zien), presenteert MoMu twee keer per jaar het werk van één bekende ontwerper. Daarnaast hebben ze ook stukken uit eigen permanente collectie.

Het Belgische modehuis Natan heeft een schenking van een couture creatie aan het ModeMuseum Antwerpen gedaan. Naar aanleiding van deze schenking realiseerde het ModeMuseum een documentaire film die het volledige ontwerp- en maakproces van de jurk documenteert. Het modehuis Natan is reeds meer dan 30 jaar actief in de modewereld en geldt als een belangrijke internationale vertegenwoordiger van de Belgische mode. Hij is vooral bekend om zijn creaties die hij maakt voor de Belgische koninklijke familie en verschillende Europese koningshuizen. Koningin Maxima ziet er altijd prachtig uit en draagt vaak kleding van Natan.

Van 16/10 tem 4/12/2016 zal de documentaire te zien zijn in de MoMu Galerij (gratis toegang), aangevuld met een selectie unieke couture creaties van het huis Natan.

Zeker een must see als je van mode houdt!

(197)

Tags from the story
, , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.