Maca!

Zijn jullie al bekend met Maca poeder? Ik zal jullie vertellen waar het goed voor is en wat het met je lichaam doet. Maca is een voedzaam en energierijk knolgewas uit Peru, en heeft een regulerend effect op de hormoonspiegel, bloedsuikerspiegel, bloeddruk en…ehm…je libido!
Volgens een legende consumeerden Inca strijders maca voordat ze ten strijde trokken, om hen extreem sterk te maken. Echter, nadat ze een stad hadden ingenomen, mochten ze geen maca meer nuttigen, om de vrouwen te beschermen…duss…
Kun je wel wat balans in bovenstaande gebruiken? Dan is Maca poeder wellicht iets voor jou!

Maca heeft een zeer hoge voedingswaarde, en bevat een grote hoeveelheid aan vitamines, mineralen en spoorelementen. Het belangrijkste kenmerk van maca is dat het een adaptogeen is. Dit zijn stofjes die een uitbalancerend en regulerend effect hebben op het lichaam. Het is een superfood en uit onderzoek blijkt dat het de vruchtbaarheid vergroot, maar ook voor vrouwen die de menopauze naderen, kan maca helpen. Het verbetert je stemming, geeft energie, bevordering van een gezonde, jeugdig uitziende huid, helpt je met stress om te gaan, en ondersteunt dus een gezonde hormoonproductie. Ik ben fan!

Hoe kun je maca gebruiken?

Maca is meestal te koop als een gedroogde, biologische poeder van de wortel. Je kunt een eetlepel of meer van dit poeder gebruiken in smoothies bijvoorbeeld.
Het is ook in capsule vorm verkrijgbaar.

Door het schrijven van dit artikel, ben ik zelf ook nieuwsgierig geworden en ga het zeker uitproberen. Het is te verkrijgen bij reformzaken, laat je daar adviseren voor een goed biologisch product.

Ik ben benieuwd, keep you posted!

 

(226)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.