Hangry!

Hangry Today I Meet

Tijdens het winkelen met mijn kinderen zeggen ze altijd ná een paar uur: ‘mam, het is tijd voor je kopje koffie met wat lekkers’. En helaas, ik moet bekennen dat mijn humeur tijdens zo’n winkelsessie na verloop van tijd meestal het dieptepunt bereikt. Why? Tot voor kort begreep ik er ook niks van, totdat ik laatst de term ‘Hangry’ hoorde, viel het kwartje.

Hungry causing a negative change in emotional state, dat dus!

Jáá, dat is het inderdaad, er is zelfs een naam voor; Hangry! Maar waar komt deze ‘Foodmood’ vandaan? Als ik in deze ‘mood’ verkeer is er echt geen land meer met me te bezeilen. Ik vind niks meer leuk, knorrig zeg maar, kraak de kleding af en ben zelfs een beetje trillerig.

Hangry Today I Meet

That rings a bell

Trillerig wil vaak zeggen dat je bloedsuikerspiegel aan de lage kant is. Als je een tijdje niks hebt gegeten of gedronken, kan het zijn dat je hersenen schreeuwen om koolhydraten, glucose eigenlijk, om zo je energielevel weer wat op te peppen. Ik herken dat wel omdat ik gek ben op koolhydraten, en me daar (even) heerlijk bij voel. Maar helaas komt vervolgens na een kleine anderhalf uur weer die energiedip en Hangry- me tevoorschijn.

Lastig!

Inderdaad, beter is het om te proberen je bloedsuikerspiegel mooi stabiel te houden zodat je niet in die ‘negative emotional state of mind’ komt.

Hoe doe je dat?

Door gezonde voeding te eten met een laag glycemische lading, dat wil zeggen hoeveel het product je bloedsuikerspiegel laat stijgen. Uiteindelijk neemt het je zoete trek weg en hoeft je lichaam niet zoveel insuline aan te maken, met als gunstig gevolg dat je af valt! Ik schreef er onlangs een blog over, wil je jezelf er nog meer in verdiepen kun je hier het hele verhaal lezen.

What to eat?

De juiste balans tussen ‘goede’ koolhydraten, vetten en eiwitten. Af en toe eens een maaltijd nemen zonder koolhydraten, zoals bijvoorbeeld deze hartige taart en vezelrijke producten. Op deze manier houd je je suikerspiegel mooi gelijkmatig.

Mam, ga je mee shoppen? Graag!

En eet je goed van te voren?? Zeker!

Good food, is Good mood!

(116)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.