Goede zorg voor ons allemaal!

Zorg voor ons allemaal todayimeet

Hoogwaardige medische zorg, zonder op een wachtlijst te staan? Soms moet je even verder kijken dan je neus lang is.

In goede handen

Misschien nu wel meer dan ooit, zijn wij in Nederland ons ervan bewust hoe belangrijk goede zorg is. Zij maken het verschil in onze levenskwaliteit. Vanzelfsprekend gaan in deze ‘rare coronatijd’ routine operaties gewoon door, maar kan het zijn dat je door de toenemende drukte met een wachtlijst te maken krijgt. Als patiënt ben je soms niet volledig geïnformeerd over de mogelijkheden, buiten de reguliere zorg.

Nu zorg nodig?

Hiervan zag ik laatst een mooi voorbeeld. Een goede kennis liep al maanden rond met nekproblemen. Van de huisarts, naar de fysio. Deze verwees hem door naar het ziekenhuis met het advies een MRI te laten maken om een nekhernia uit te sluiten. Helaas voor hem bleek het inderdaad een nekhernia te zijn en kwam hij op een wachtlijst te staan voor een nekhernia operatie. Heel vervelend dat hij zo lang moest wachten, omdat hij op dat moment zijn hoofd amper meer bewegen kon.

Naar de buren

Waarom wachten als je bij ons naastgelegen buurland in Duitsland goed en direct terecht kunt? Door doelgericht te googlen kwam zijn vrouw op de website van Helios Klinieken en nam vervolgens contact op voor een intakegesprek. Helios klinieken is een groep van 111 ziekenhuizen, waarvan er een paar net over de Nederlandse grens liggen zoals in Krefeld en Hüls. Gelukkig voor hem kon hij de volgende week al een afspraak inplannen en daarna geopereerd worden. Op dit moment werkt hij aan zijn herstel en gaat het iedere dag een stukje beter.

Hooggespecialiseerd zorgaanbod

Doordat ik nieuwsgierig van aard ben, heb ik ook een kijkje op hun site genomen om te informeren naar de mogelijkheden van hun zorgaanbod. Het valt mij op dat het een zeer moderne zorgverlening betreft met een hooggespecialiseerd zorgaanbod, denk bijvoorbeeld aan ablatie. Wat is ablatie hoor ik je denken? Dat heb ik even voor je opgezocht. Ablatie is een behandeling die als doel heeft bepaalde soorten abnormale hartritmes te corrigeren.

Toegankelijk voor iedereen

Met een groot aantal Nederlandse zorgverzekeraars zijn goede afspraken gemaakt, waardoor je snel geholpen wordt. Het lijkt mij dus zeker de moeite waard om eens verder te kijken, wanneer je voor een operatie of andere behandeling komt te staan. Het is jouw gezondheid en daarmee ook je eigen verantwoording om op zoek te gaan naar de zorg die bij je past.

Wat kun je zelf doen?

Ondertussen is het van belang om je metabolische leeftijd lager te houden dan je fysieke leeftijd. Door een gezonde levensstijl voeg je jaren en kwaliteit aan je fysieke leeftijd toe, en kun je bewust genieten van al het moois het leven je te bieden heeft.

Wat doen jullie om fit te blijven tijdens deze semi-noodgedwongen quarantaine tijd?

Stay fit and take care!

 

 

 

 

(86)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.