The art of minimalism…

5 dec sinterklaas todayimeet

Op 5 december heerst er in huize Achten altijd een stressy sfeer. ‘Mam, waar is de lijm, Mam, kun je me helpen met een gedicht en uhh schat, wie had ik ook alweer met lootjes trekken?’ Zakkenvol cadeautjes worden er ieder jaar weer gekocht en vaak onzinnig. Ik ken dit tafereel inmiddels op mijn duimpje en besluit het daarom dit jaar eens over een andere boeg te gooien.

5 dec sinerklaas todayimeet

Lootjestrekken

Op de vraag wanneer we lootjes gaan trekken heb ik een kort en duidelijk antwoord; NIET. Huh? Niet? Hoezo niet? Blijkbaar vinden ze ‘dat gedoe’ stiekem toch wel leuk. ‘Nou, gewoon niet’, is mijn antwoord. ‘Vieren we 5 december dan helemaal niet?’ is the next question. ‘Jazeker wel, maar het thema dit jaar is Duurzaamheid en Minimalisme’.

Duurzaamheid en Minimalisme, are you kidding me?

Het bewust kiezen voor één enkel ding welke voor jou essentieel is. En nog belangrijker is het besef dat het hebben van spullen fijn is, maar het hebben van lieve familie en fijne vrienden het meest waardevol is. ‘Maar wat gaan we elkaar verder dan geven?’ ‘Gewoon, een leuke avond met gezelligheid en aandacht voor elkaar’, is mijn idee van minimalisme. Dat klinkt wat braaf, I know, en het idee wordt daarom ook niet direct met veel gejuich ontvangen. Dus we gaan voor een compromis; iedereen mag één cadeau kiezen…

sinterklaas 5 dec todayimeet

Dobbelsteenspel

Onze traditie op 5 december is (net als bij zovelen) het dobbelsteenspel, waarbij er een aantal ‘stomme cadeautjes’ gedurende 10 minuten over de tafel circuleren. Het is altijd lachen, gieren en brullen en de highlight van de avond. Vooral wanneer overgroot oma haar zinnen op de barbie heeft gezet. ‘Doen we dat dan ook niet?’ Tja, das eigenlijk best jammer, breken met zo’n leuk spel. ‘Oké, dat houden we erin’, geef ik toe.

Conclusie

4 december; ik sjouw me een bult. Voor iedereen één cadeau shoppen (heel lastig, want ik zie zoveel perfecte cadeautjes). De volgende missie is een grote tas vol ‘stom cadeautjes’ kopen en vervolgens ga ik los in de supermarkt; banketstaven, pepernoten, ingrediënten voor mijn beroemde stamppotjes, toetjes, borrelhapjes, lekkere goede wijnen, en, en, enz…

Eindconclusie: Oké, I suck at minimalisme!

Fijne Sinterklaasavond.

 

(145)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.