Symbolen…

Om maar met de deur in huis te vallen; ik ben gek op symbolen, als in symbolische betekenissen.

Ik laat niks aan het ‘toeval’ over. Het gehele huis is volgens de Feng Shui leer ingericht.  Alle (gekregen) Boeddha’s (want zelf kopen is not done) wijzen met hun neusjes de juiste richting uit.

Voor elk kwaaltje heb ik een ander edelsteentje. Het beste is om deze op de huid te dragen voor een optimale werking. Om te voorkomen dat ik met zes stenen om mijn nek loop, heb ik een handige oplossing gevonden; ik stop ze in mijn BH. Bakkenvol met stenen gaan er in op lastige dagen.

Bespeur ik wat onrust in huis, dan stook ik de kamers blauw met salie of wierrook. Voelt het dan nog niet helemaal senang, zet ik een cd aan met mantra’s voor een goede vibe.

Afgelopen week was er een sterrenregen avond. Per uur kwamen er zo’n vijftig vallende sterren voorbij. Je begrijpt dat het niet bij één wensje is gebleven. Als er Chinese collega’s van mijn man op bezoek zijn, hang ik aan hun lippen om alles te weten te komen  over de I Tjing en TAO leer.

Ik schakel altijd een heel leger aan Engelen in als ik een lastig klusje moet klaren en bij alle foto’s van onze overleden dierbare brandt een kaarsje…..

Wat een gedoe, zal je denken.  Is deze hele poppenkast nodig om het schip recht te houden? Balans te houden in je leven? Of zelfs meer geluk in je leven te genereren?

Geen idee.  Misschien ook niet. Ik heb een fijn en ’rijk’ leven met hier en daar een hobbel die blijkbaar, ondanks alle hierboven genomen moeite,  bij mijn levensweg horen.

Maar ik ben gek op de magie van het leven, mij te laten verwonderen en de wereld te zien door de ogen van een kind.

Rest mij nog te bekennen dat ik regelmatig het gras afspeur naar een klavertje vier!

Zoals Roald Dahl het mooi verwoordt:

‘And above all, watch with glittering eyes the whole world around you, because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don’t believe in magic will never find it.’

 

Amen!

 

(255)

Tags from the story
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.