Pastaatje Pesto

Pasta Pesto Today I Meet

Wij hebben met ons gezin een familie-app, en elke ochtend vraag ik; ‘wie eet er mee?, en wat zullen we eten?’. Zeker één keer per week wordt er geroepen; Pastaatje Pestóóó… Zo klaar, lekker én gezond. Het is een prima verantwoorde maaltijd, door de gezonde vetten, eiwitten, mineralen én goede koolhydraten (speltpasta). Goed, ik zal jullie vertellen wat de ingrediënten zijn.

Wat heb je nodig voor een pasta pesto 4 á 5 personen:

1 biologisch plantje; basilicum (te koop bij de meeste supermarkten)

Goede olijfolie

Bakje pijnboompitjes

2 tenen knoflook

Peper

Zout

Speltpasta

4 kipfilets

How to make:

Je maakt eerst de pesto klaar:

Pluk alle blaadjes van de plant, even schoonspoelen en een beetje droogmaken

Doe het in een grote maatbeker en voeg een flinke scheut olijfolie toe

Half bakje pijnboompitjes

2 tenen knoflook

Maak nu alles fijn met een staafmixer

Breng op smaak met zout en peper

Je pesto is nu klaar!

 

Basilicum:

Zoals jullie weten ben ik gek op kruiden om hun geneeskrachtige werking. Dit is weer zo’n toppertje! Basilicum zit boordenvol mineralen en vitaminen. Ook bevat het plantje fytonutriënten, welke een goede werking hebben op hart en bloedvaten. De polyfenolen in dit plantje zijn, net als bij blauwe bessen en vlierbessen sterke antioxidanten, welke helpen de schadelijke vrije radicalen te bestrijden en op te ruimen.

 

 basilicum Today I Meet

Kook de pasta en ondertussen bak je de kipfilets.

Daarna maak je de bordjes mooi op:

Speltpasta (goede koolhydraten)

Daar overheen de pesto (goede vetten met geneeskrachtige mineralen)

On top: kipfilet (eiwitten; goede bouwstenen voor je lichaam)

Pasta Pesto Today I Meet

 

Je kunt het zelf nog verder ‘pimpen’ met je eigen favo topping, zoals Parmezaanse kaas (kan eventueel ook al door je pesto), tomaatjes en andere kruiden.

Zo heeft iedereen een goede basis om de rest van de avond te; sporten, studeren en socializen.

 

Pastaatje pesto, our all time favo!

 

 

 

 

(301)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.