Ontgiften volgens Ayurveda

ontgiften volgens ayurveda

Ayurveda noemt alle gifstoffen in je lichaam en geest; ama.
Dit kan zich ophopen als de spijsvertering niet goed loopt. Dan slaat ama neer in de cellen en weefsels en kan het uiteindelijk leiden tot ziekte. Er zijn verschillende manieren om je van ama te ontdoen of het te voorkomen.

1.       ’s morgensvroeg 2 liter water (in een pan) 20 minuten lang koken en dan in een thermoskan doen. Gedurende de hele dag tot ongeveer 15.00u telkens kleine slokjes van nemen (je kunt er evt. wat schijfjes gember voor de smaak aan toevoegen). Dit is een Ayurvedische heetwater kuur. Doordat het water 20 min. gekookt is krijgt het een andere lading en trekt het de in water oplosbare afvalstoffen aan. Hiermee help je jouw lever te detoxen en de spijsverteringsenergie te versterken.

 2.       Lichaamsbeweging stimuleert de lichaamsfuncties en verwijdert ama. Je zult al snel merken dat stijfheid en luiheid zullen verdwijnen als je elke dag een flinke wandeling maakt of sporten in de sportschool kan natuurlijk ook.

 3.       Vasten: voor iedereen is het goed om ééns per maand een dag heel licht te eten (bijvoorbeeld in de ochtend fruit, ’s middags soep en ’s avonds soep en tussendoor water van de Ayurvedische heet water kuur)

Helemaal ideaal zou zijn als je ééns per maand ook een stoombad en een massage met warme olie zou nemen om zo de ontgifting te stimuleren.

Het zijn makkelijk toepasbare manieren om je lichaam op een goede manier te onderhouden.

Succes.

 

(636)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.