Kipcurry, broccoli en zoete aardappel schotel

Kip curry Zoete aardappel schotel door Today I Meet

Al een tijdje loop ik te broeden op een voedzaam en vezelrijk gerechtje, waarbij de bloedsuikerspiegel stabiel blijft, met als resultaat: een zoete aardappelschotel. Echt té lekker en niet moeilijk!

Wat heb je nodig: (voor 4 personen)

4 zoete aardappelen

1 ui

2 teentjes knoflook

Bakje champignons

1 stronk broccoli

400 gram kip blokjes

1 pakje kokos melk (250 ml)

1 el Garam Massala (staat bij de kruiden)

2 el Kerrie

1 tl Kurkuma

Beetje peper

Kokos olie

 img_9027.jpg

Hoe maak je het:

Snijd eerst alle groenten in blokjes (en broccoli in kleine stronkjes)

Snijd de kip in blokjes

Fruit eerst de kip in een grote wok pan (met wat kokos olie) aan en doe vervolgens alle groenten (behalve de broccoli) erbij

Dan de kruiden erbij en het pakje kokosmelk

Ondertussen kook je de stronkjes broccoli ongeveer 5 minuten en voeg het vervolgens aan het gerecht toe.

Regelmatig  om scheppen en nog ongeveer 20 minuten laten door sudderen (totdat de zoete aardappel gaar is). Dan op smaak brengen met een beetje peper (peper versterkt de werking van kurkuma).

Door de kruiden in dit gerecht (o.a. kurkuma met peper en kokosmelk) is dit zeker goed voor je als je ontstekingsgevoelig bent en voor je metabolisme.

Eat healthy Todayimeet

 

 

(646)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.