Hunza Dieet!

Hunza Dieet Today I Meet

Al een tijdje ben ik bekend met het Hunza dieet en telkens als ik lees over hoe oud deze bevolking wordt, zonder enge ziektes, is mijn interesse gewekt. Ik ben dan altijd benieuwd over de how and whys. Nu zou ik Kaatje niet zijn als ik dit niet zou onderzoeken…

Het werd dus research Sunday! Internet afgestruind én mijn boeken erop nageslagen.

Goed…De Hunza’s:

De Hunza’s, zijn een volkje in de bergen van het noordwesten van Pakistan. And guess what? Ze leven minstens 100 tot 120 jaar. Ik schreef al eerder een blog over de Blue zone, dat zijn verschillende streken waar de mensen langer, gezonder en gelukkiger leven, hier kun je er meer over lezen. Vervelende ziekten zoals; vaatziekten en jicht zijn hun onbekend en ook blijkt kanker daar (bijna) niet voor te komen.

Wat is hun geheim?

Wat meteen al opvalt is dat ze dagelijks abrikozen eten. En dan niet alleen de vrucht maar het belangrijkste wat ze eten is de pit (volgens hen het beste deel van de abrikoos). Deze pit kraken ze en de inhoud eten ze op. Deze pit zit boordenvol vitamine B17, welke een krachtige antioxidant is en een natuurlijke anti kanker remedie.

Naast de abrikoos, die ze dus elke dag eten, staan voornamelijk granen en verse groenten op het menu. Zoals; boekweit, gierst, alfalfa, doperwten, tuinbonen, rapen, sla, scheuten, vruchten en allerlei bessen. Ze eten uitsluitend lokaal voedsel en als er nog geen nieuwe oogst is, en de voorraad op is, gaan ze op rantsoen en ontstaat er een soort vastenperiode. Opvallend is dat ze amper vlees eten. Ze drinken de hele dag zuiver water en zo nu en dan eigengemaakte wijn (ik zeg een prima dieet!).

In 1927 werd er een interessant onderzoek gedaan naar het effect van het Hunza dieet op  albinoratten. De testdieren werden vanaf de geboorte tot een leeftijd van 22 maanden gevolgd, wat ongeveer te vergelijken is met een menselijke leeftijd van 50 jaar. Bij de ratten die het Hunza dieet volgden was er geen ziekte of sterfte. Bij de andere ratten die het reguliere Indiase, Pakistaanse en Amerikaanse dieet kregen, openbaarde zich binnen relatief korte tijd kwalen en ziekten als; oogziekten, maagzweren, steenpuisten, huidafwijkingen , maag en darmproblemen en verhoogde agressie.

Consumeren:

Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen en heb de gedroogde abrikoospitten besteld, gewoon om eens te ondervinden wat het doet en mijn vitamine B17 gehalte te boosten. De meningen hierover zijn verdeeld en het zou zelfs bij te grote hoeveelheden giftig kunnen zijn. Te veel is natuurlijk nooit goed, dat lijkt me duidelijk.

Conclusie; veel verse groente, puur en onbewerkt voedsel, beweging, een abrikoosje en een druifje (in de vorm van wijn) op zijn tijd, dan doe je al heel veel goed voor je lichaam.

Santé!

Bron: Censuur van Dr. Gábor Lenkei

 

 

(2086)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.