Gezond pitabroodje op zomerse dagen

Iedere keer is het weer een uitdaging om ook in het weekend (of op een drukke door de weekse dag) een lekkere, snelle maar gezonde maaltijd op tafel te zetten. Vooral onze “spruitjes” (om maar in food-termen te blijven) zijn erg kritisch. Maar ik kan je vertellen dat een gezond pitabroodje met kip shoarma en tzatziki, de winnaar is op zomerse dagen in huize Achten. Dit recept is zo klaar en lekker voedzaam!

Gezond pitabroodje met kip shoarma en tzatziki 

Tijdens deze heerlijke zomerse dagen is de combinatie van kip en tzatziki erg lekker en fris. Bovendien is het een kwestie van de juiste ingrediënten te vinden. Daarom zoek ik altijd lekkere Recepten voor inspiratie en geef er vervolgens mijn eigen invulling aan, met ditmaal als resultaat; een heerlijk pitabroodje met alles erop en eraan, want we blijven natuurlijk wel een health blog! Wist je dat kip en Griekse yoghurt de nodige eiwitten bevat om je spieren te voeden en te onderhouden? En door de komkommer je vochtgehalte tijdens deze warme dagen op peil blijft? We willen tenslotte ook graag met een “summer body” de zomer door. Daarom is dit hèt ideale recept voor zomerse dagen.

Wat heb je nodig voor twee personen?

500 gram kipfilet in blokjes gesneden

4 pitabroodjes (evt volkoren of spelt)

15 gram shoarma kruiden

Een rode ui

komkommer

citroen

Zakje fijn gesneden andijvie 

6 eetlepels Griekse yoghurt

2 teentjes knoflook

Peper, zout en oregano

Voorbereiding kip shoarma

Snipper de rode ui en meng deze samen met de kippenblokjes en de shoarma kruiden (laat dit even een half uurtje in de koelkast staan).

Voorbereiding tzatziki

Schil de komkommer en rasp deze met de grove kant (laat even uitlekken in een zeef)

Voeg 6 eetlepels Griekse yoghurt toe

Het sap van een halve citroen 

2 teentjes knoflook (pletten of in kleine stukjes snipperen)

En breng op smaak met peper, zout en oregano

Het is ijskoud het lekkerst, dus even in de koelkast bewaren

Let’s cook!

Snij de pita broodjes alvast open en verwarm de oven voor op 180 graden. Vervolgens in ongeveer 7 minuten afbakken.

Roerbak ondertussen in een koekenpan de kip shoarma gaar

The fun part

Nu komt het leukste gedeelte waarmee alle mondjes even gesnoerd zijn; De broodjes opmaken, opdienen en punten scoren bij de “spruitjes”!

Loopt het water al in je mond?

Ik ben ook benieuwd naar de favo pita broodje recepten van jullie spruitjes, please let me know!

(134)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.