Super gezond, vetverbrandend, afslankend soepje

Koolsoep

Laatst kwam iemand bij mij met de vraag of ik een soep wist om af te vallen, voor de vetverbranding en afvalstoffen kwijt te raken. Daar heb ik inderdaad een super soepje voor en ben gelijk ook zelf aan de slag gegaan om het te maken. Het is namelijk een goede voedzame soep en de bovengenoemde voordelen spraken mij ook wel aan haha. Het is een koolsoep (van het koolsoep dieet). Als je op google kijkt, kun je zien wat dit dieet inhoudt. Ik neem het zelf alleen als lunch en heb er stukjes kipfilet aan toegevoegd om zo extra eiwitten (na mijn training) te nemen. Maar je kunt het natuurlijk ook ’s avonds voor je diner nemen. Volgens het dieet kun je het een week, elke dag nemen. Ik maak een grote pan en mijn man neemt het in een thermosbeker mee naar zijn werk als lunch.

Waarom witte kool in mijn soep hoor ik je denken?

Witte kool heeft namelijk de eigenschap dat het vocht afdrijft en het lichaam zuivert van toxines. De groente heeft naast een afslankende functie tevens een positief effect op ontregelde hormonen.

Wat heb je nodig:

4 grote uien

1 grote witte kool (ik heb 2 zakjes van 350 gr gesneden kool bij groenteboer gehaald)

1 groene paprika

1 bos soepselder

Wat verse peterselie

1 chili peper

2 blikken gepelde tomaten

2 biologische bouillon blokjes

Peper en zout

Kruiden naar smaak

img_1151.jpg

Hoe maak je het:

Alles klein snijden en in een (hele) grote pan alles eerst even aanfruiten
en er vervolgens anderhalf liter water aan toevoegen

Bouillon blokjes erbij

Een half uur zachtjes laten koken

Ondertussen in een ander pannetje 1 kipfilet even 10 minuten zachtjes laten koken en het
daarna in kleine stukjes snijden (evt. op smaak brengen met wat zout en peper)

De soep pureren en de kipstukjes erbij doen

Alles op smaak brengen met je favoriete kruiden

img_1152.jpg

En klaar is je gezonde soepje!

 

 

 

(1845)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.