Geneeskrachtige werking en gezondheidsvoordelen van Bleekselderij

Bleekselderij geneeskrachtige werking Today I meet

Bleekselderij heeft een vocht afdrijvende werking, en daarmee is het een heel goed ingrediënt als je wilt afvallen. Ik neem dagelijks een smoothie op basis van bleekselderij vanwege de geneeskrachtige werking. In het boek ‘ Medical Medium’ van Anthony William kwam ik bleekselderij tegen, en was meteen enthousiast over de werking van dit super kruid. Bleekselderij is eigenlijk geen groente maar een kruid en het heeft veel gezondheidsvoordelen.

Bleekselderij voor je lichaam

Het klinkt heel simpel eigenlijk, maar als je dagelijks één of twee glazen bleekselderij zou drinken, ga je al snel merken dat het kracht en energie geeft door de hoge voedingswaarde van bleekselderij. Tevens heeft bleekselderij heeft een sterke antibacteriële werking en is ontstekingsremmend. Ook heeft het een vocht afdrijvende en reinigende werking. Deze plant wordt ook ingezet om bloeddruk en (slechte) cholesterol te verlagen. Het helpt de PH waarde in je lichaam te herstellen, en zal ik nog even doorgaan? Het geeft zelfs een boost aan je libido haha…

Aan de sap/slag zou ik zeggen…

Je kunt er een pure bleekselderij juice van maken of mixen met een aantal ingrediënten voor een voedzame smoothie, de werking is in ieder geval hetzelfde. In de ochtend zou je een glas van het pure sap kunnen nemen en later op de dag de smoothie. Ik heb de smoothie al uitgeprobeerd en het is echt een toppertje. Je kunt het elk moment van de dag drinken, maar het liefst wel op een nuchtere maag. Zelf neem ik het een half uur voor mijn avondeten. Doordat de smoothie zoveel vezels bevat, heb ik eigenlijk ook niet zo’n grote eetlust, en overeet ik mezelf dus ook niet.

Smoothie met bleekselderij:

1 appel (biologisch)

1 halve komkommer (biologisch)

1 of 2 stengels bleekselderij (biologisch)

2 ijsklontjes (lekker fris) of gewoon een scheutje water

Bleekselderij smoothie Today I Meet

Hoe maak je het?

Alles in blokjes snijden en hup in de blender. Ik doe het zelf in de Nutribullet, maar kan ook in een andere blender of sapcentrifuge.

bleekselderij smoothie todayimeet

Gebruik je biologische producten, dan heeft het een hoogwaardig voedingsgehalte en geeft het een boost aan je immuunsysteem. De komende weken staat deze smoothie en juice op mijn dagmenu.

Doe je mee??

 

 

(18873)

18 Reactie’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.