Drie dagen sapvasten bij Puur-S

Sapvasten bij Puur-S

Het zit erop jongens!! Drie dagen lang heb ik alleen maar allerlei verschillende sapjes op, met een handjevol ongezouten/ ongebrande noten. Buiten dat ik mijn lichaam een groot cadeau heb gedaan door alleen maar groente/fruit sapjes te drinken én een reset heb gegeven, heeft het mij ook veel bewuster gemaakt.

Hoe sterk is mijn motivatie en doorzettingsvermogen?

Ik zal je eerlijk vertellen dat ik het best zwaar heb gehad. Normaal gesproken als ik een dipje heb, pep ik mezelf altijd op met koffie en een stuk chocola. Nu kon ik op zo’n moment alleen maar rustig gaan zitten en wachten dat dit ‘zwakke’ moment voorbij zou gaan. Ik ben zelfs midden op de dag op de bank in slaap gevallen, noem het maar een powernapje haha…Lichte hoofdpijn en op het laatst een beetje humeurig waren de klachten.

Maar dan nu de voordelen:

Misschien weet je dat de ph-waarde van je lichaamscellen, een neutrale/ basische waarde van 7 zou moeten hebben. Dit is de ideale gezonde situatie. Vaak eten en drinken we veel dingen die erg verzurend werken; zoals alcohol, zuivel, koffie, tabak, vlees enz. (je kunt een lijst van deze producten googlen). Door de hele dag verse, puur en onbewerkte sapjes te drinken, ben je aan het ontzuren en gaat de ph-waarde van je lichaam omhoog. Je bent dus aan het ontzuren en je krijgt een stoot vol vezels, vitaminen en mineralen binnen.  Daarbij komt dat ik precies 2 kilo ben afgevallen! Natuurlijk komt hier wel weer iets bij als je weer gaat eten, maar ik zie het als een mooie reset.

Vanaf vandaag ga rustig opbouwen. Elke dag heb ik van Puus-S een mail ontvangen met daarin tips en weetjes over voeding en sapjes en met een opbouwschema waar ik vandaag mee ga beginnen.  Een lekkere salade en yoghurt bowl staan vandaag op het programma.

Hoewel ik aan de ene kant blij ben dat het erop zit, zal ik de sapjes ook missen want ze waren echt top! Ik ga in ieder geval zeker door met het ontzuren van mijn lichaam, door middel van lekkere en gezonde basische voeding te nemen. En daar zal echt wel zo nu en dan een wijntje, koffie en chocola bij horen, want dat is echt mijn guilty pleasure.

Maar ik weet ook: hoe zuurder je cellen, hoe meer klachten je krijgt.
Dus is het heel goed om af en toe een kuurtje in te lassen, daarom staat sapvasten vanaf nu 2 x per jaar op mijn To-do list.

Thanx Esther voor de goede begeleiding en de heerlijke sapjes!

Veel liefs,

Karin

 

(263)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.