De beste balans tips voor een strakke, platte buik en een gezond, leuk en lekker leven!

Living the good life Today I Meet

Er is al veel geschreven over afvallen, plaatselijk afvallen en over het krijgen van een strakke en platte buik. Er is helaas geen wondermiddel, welke je in één week naar dit doel helpt, maar een goede en bewuste levensstijl kan je wel helpen dit in een korte tijd te bereiken. En dan heb ik het echt niet over de hele tijd op een houtje bijten, want daar ben ik zelf namelijk ook helemaal niet van!

Balans tussen een strakke, platte buik en een fijn leven

Het gaat dus om balans, tussen genieten van alle mooie, leuke en lekkere dingen van het leven, en een stukje discipline. In dit artikel voeg ik een aantal van mijn blog-tips samen, zodat je in één overzicht een soort dag handleiding hebt.

Good Morning!

Laten we bij de ochtend beginnen. Misschien ben je gek op ontbijtjes of eigenlijk helemaal niet zo’n ochtendeter, maar omdat iedereen zegt dat het goed voor je is, eet je tegen heug en meug je boterhammetje in de ochtend op. Voor beiden goed nieuws; luister naar je lichaam! Echt, dat is eigenlijk het allerbelangrijkste.

Wat zijn de opties en waarom?

Niet ontbijten, oftewel; Autofagie. (lees in dit artikel de voordelen van niet ontbijten)

Wel ontbijten voor een training met goede koolhydraten

Sporten!

Ja, ik weet het. Het is een open deur, maar sporten is heel belangrijk voor body en mind. Ik zeg wel eens voor de grap; ik sport om lekker te kunnen leven. Maar eigenlijk zit daar wel een kern van waarheid in. Ik ben namelijk gek op chocola en een goed glas wijn, en alles wat daar tussen zit hahaha…Een levensgenieter zeg maar. Door een aantal keer per week te sporten, houd ik balans en doe ik mijn mind er ook een plezier mee. Tijdens het sporten komen er allerlei feel-good hormonen ‘endorfines’ vrij, wist je dat? En door specifieke HIIT training, gaat je stofwisseling op een hoger pitje branden. That does the trick!

Autofagie door intermittent fasting

Heb je weinig tijd, maar wil je toch even je stofwisseling een boost geven?? Doe dan dagelijks deze kleine work-out;

kleine workout Today I Meet

Eiwitrijke voeding

Eenmaal per dag een flinke eiwitrijke maaltijd, helpt je spieren te herstellen en neem de kracht toe. Er zijn natuurlijk verschillende eiwitvormen. Ik neem zelf altijd ná mijn training of als tussendoortje een bakje kwark of yoghurt met daarin lekkere noten met hennepzaad (lees de voordelen hiervan). Kies in ieder geval voor hoogwaardige eiwitten.

power pannenkoek today i meet

Soep, all day everyday! 

Eén van mijn best gelezen blogs over afvallen en soep is dit recept; Super gezond vetverbrandend, afslankend soepje! 

I need a break!

Heel goed, je lichaam heeft om de paar uur even een korte pauze nodig. Doe even iets anders waarmee je bezig was en ontspan! Mentaal ontgiften noemen ze het ook wel. Wist je dat als je stresslevel laag is, je het hormoon cortisol niet de kans geeft om buikvet op te slaan? Do more what makes your soul happy. Tijdens je pauze kun je genieten van dit groene sapje, het geeft je energielevel een boost. Door het lichaam te voeden met plantaardige voeding welke is blootgesteld aan het zonlicht, krijgen wij biofotonen binnen. Je lichaamscellen kunnen zich voeden met licht van de natuur.

Let’s have lunch

Lunch is mijn favo maaltijd van de dag. Het liefste ga ik buiten de deur lunchen hahaha, maar helaas is dat niet dagelijks een optie. Omdat brood zoo saai is, probeer ik altijd creatief te zijn met groenten en het liefst een koolhydraat-arme maaltijd te nemen. Ken je mijn courgette-lunch-recepten al?? Zo gemaakt en lekker! Als je op mijn site kijkt, zie je bij food&drinks nog veel meer lekkers.

koolhydraatarme lunch; noodles van courgette Today I Meet

hara hachi bu

Tenslotte; we kunnen er lang over praten, maar ieder pondje gaat nog steeds door het mondje. De tachtig procent ‘vol’ regel, oftewel Hara Hachi Bu, is een goede methode uit Japan om in balans te blijven. In de blue zone Okinawa weten ze het geheim van gezond en gelukkig ouder worden. Daarbij drinken ze dagelijks een goed glas rode wijn, vanwege de resveratrol die rijkelijk aanwezig is in dit goddelijke goedje.

Next goal?

Japan! Ik zou graag naar dit prachtige land reizen en de ‘Blue Zone’ Okinawa bezoeken om meer te leren over hun gewoontes.

Hara Hachi Bu Today I Meet

Keep you posted!

Liefs,
Karin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(979)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.