Bloemkoolrijst, koolhydraatarm en voedzaam

Ik maakte laatst voor de kinderen pasta bolognaise. Omdat ik die dag koolhydraatarm wilde eten, ging ik op zoek naar een alternatief  voor pasta, het werd bloemkoolrijst.

Bloemkoolrijst had ik al wel eens over gehoord, maar het leek mij zo’n gedoe om dat zelf te maken, en laat ik het nou tegenkomen in de supermarkt (AH).

Bloemkoolrijst:

Even roerbakken in de koekenpan en dan kun je het voor allerlei gerechten gebruiken. Die avond heb ik het gebruikt als vervanging voor pasta.

De volgende dag als lunch: bloemkool omelet.

Hoe maak je dat?

2 eieren en 100 gram bloemkoolrijst mengen

In de koekenpan ongeveer 5 minuten laten stollen (niet te hoog zetten)

Je kunt er wat van je favo roerbakgroenten aan toevoegen

Evt. wat geraspte kaas en wat kruiden

Zo heb je een top lunch!

Jullie horen het al, ik ben fan!

Smakelijk!

(641)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.