Appel/ havermout taartje als ontbijt!

Appel havermout taartje als ontbijt

Havermout is een goede bron van vezels en wordt vaak als ontbijt gegeten. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik geen fan ben van zo’n warm papje, dus ging ik op zoek naar een andere variant:

Appel-havermout taartje!

Wat heb je nodig:

50 gram havermout

70 milliliter amandelmelk

Halve (grote) appel

Thee lepel wijnsteenbakpoeder

3 milliliter vanille extract

Snufje zout

Beetje kaneel

Een lepeltje kokosolie/ creme

Handje vol amandelen

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden

Meng alle ingrediënten in een kom en voeg de stukjes appel als laatste toe

Giet het mengsel in een ingevette of met bakpapier beklede oven schaaltje (ik heb een kleine bakvorm)

20 min. in de oven

En je ontbijtje is klaar!

img_1391.jpg

Fijne dag!

 

 

 

(356)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.