Havermout is een goede bron van vezels en wordt vaak als ontbijt gegeten. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik geen fan ben van zo’n warm papje, dus ging ik op zoek naar een andere variant. Ik vond een appel/ havermout taartje als ontbijt! Het smaakt geweldig en het is heel makkelijk en snel te maken.
Appel-havermout taartje!
Wat heb je nodig:
50 gram havermout
70 milliliter amandelmelk
Halve (grote) appel
Thee lepel wijnsteenbakpoeder
3 milliliter vanille extract
Snufje zout
Beetje kaneel
Een lepeltje kokosolie/ creme
Handje vol amandelen
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden
Meng alle ingrediënten in een kom en voeg de stukjes appel als laatste toe
Giet het mengsel in een ingevette of met bakpapier beklede oven schaaltje (ik heb een kleine bakvorm)
20 min. in de oven
En je ontbijtje is klaar!
Zo start je de dag op een gezonde en voedzame wijze, is je bloedsuikerspiegel uren stabiel en beschik je over veel energie.
Fijne dag!
(19121)
Hoi,
Maak jij dit ontbijt taartje ‘s ochtends voor het ontbijt of kun je het alvast de avond van tevoren maken?
Groetjes,
Han
Hoi Han,
Je kunt het taartje prima de avond van tevoren maken en het de volgende ochtend even in de magnetron warm maken.
Succes en eet smakelijk!
Groetjes Karin
HI, ik heb een notenallergie. Hoe zou jij de gezonde vetten vervangen?
Door de kokos olie bevat het taartje al gezonde vetten