Actief bezig zijn geeft juist energie!

Actief bezig zijn todayimeet

Hoewel ik in een vakantie meestal volledig tot rust kom, daalt de productiviteit en het energielevel naar 0. Sterker nog, ik word er enorm ‘lui’ van. Dat is zo nu en dan helemaal niet erg natuurlijk, maar de boodschap is wel duidelijk; actief bezig zijn levert energie.

Dagelijks bewegen

De Japanse schrijver Haruki Murakami ondervond dit zelf door dagelijks 10 km te lopen, waarna hij zoveel energie kreeg, dat het schrijven hem voor de wind ging. Naast het schrijven van een aantal bestsellers, schreef hij over deze ervaring het boek ‘Waarover ik praat als ik over hardlopen praat’. Deze ga ik dan ook zeker lezen ter inspiratie.

Haal meer uit het leven

Wanneer je over meer energie beschikt gedurende de dag, kun je meer uit het leven halen. Alles begint natuurlijk bij een goede nachtrust. Tijdens je slaap herstellen je lichaamscellen en komt je geest volledig tot rust.

Niet vullen maar voeden

Gezonde voeding, vitamine en mineralen dragen bij aan een goede energiehuishouding. Probeer zo natuurlijk mogelijk te eten en word je bewust van wat je gedurende een dag allemaal eet en drinkt. Vaak zie je in één oogopslag waar hem de schoen wringt. Als je niet zo’n groente en fruit fan bent, zou je er een gewoonte van kunnen maken om iedere dag een groente-fruit smoothie te maken.

Ga verzuring tegen

Zonder dat je het weet, is er misschien sprake van een disbalans van de pH-waarde van je lichaam. Hierdoor verzuurt je lichaam, waardoor er nare klachten kunnen ontstaan en je energielevel daalt. Er zijn hele handige test strips te koop om je pH-waarde te meten. Om te ontzuren kun je bijvoorbeeld alkalisch gaan eten en drinken. Zelf neem ik, naast een alkalische smoothie ook dagelijks een paar kopjes alka thee.

Op tijd rust nemen en genieten

Ook al is dagelijkse beweging een must, moet je het niet overdrijven natuurlijk. Bouw iedere dag een moment van rust, detox of meditatie in en doe iets waar je innerlijke kind blij van wordt.

Ontwikkel je eigen Dagelijkse rituelen

Ieder lichaam is anders. Wat de ene bergen energie geeft, wordt de ander al moe van het idee. Ga kijken wat voor jou werkt, wat je leuk vindt om te doen en doe dat. Echt, zo simpel is het.

Blijf actief

Het gaat om de juiste balans te vinden. De heer Haruki Murakami heeft mij in ieder geval gemotiveerd om vandaag weer de sportschoenen aan te trekken en rennend mijn grijze massa te activeren. Wat doen jullie om actief te zijn?

 

(75)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.